Ben je ooit wel eens onderuit gegaan op een gladde vloer? Dan weet je hoe vervelend het is. Kleine ongelukjes of ernstige botbreuken, een gladde vloer kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Of je nu een bedrijf hebt of een woonhuis, een gladde vloer kun je missen als kiespijn. Daarom ben je misschien nieuwsgierig naar de gladheid van een gietvloer. Een gietvloer is in principe niet glad. Sommige situaties kunnen er echter wel voor zorgen dat een gietvloer glad wordt. Dit kun je gelukkig allemaal voorkomen. Gietvloer-gietvloeren.nl legt het uit en geeft je tips. Zo is het veilig bij jou thuis en op kantoor.

Is een gietvloer glad?

De gietvloer is gemaakt van elastisch en sterk materiaal wat egaal over de ruimte wordt verdeeld. Ook kun je een gietvloer met een glanzende toplaag bestellen. Hierdoor zou je denken dat een gietvloer glad is. Dit is echter niet het geval. Een gietvloer is van zichzelf niet glad! Het is een vloer met voldoende grip waar je met een gerust hart gebruik van kunt maken. Toch kunnen er enkele situaties zijn waarin de gietvloer gladder kan worden.

gietvloer glad

Gietvloer in combinatie met vocht

Veel van onze klanten kiezen voor een gietvloer in de badkamer. Dit staat mooi als de rest van de verdieping ook een gietvloer heeft. Zo wordt het een geheel. Naast het esthetische aspect is een gietvloer in de badkamer vooral erg hygiënisch. Er kan minder snel schimmel ontstaan omdat een gietvloer egaal is en geen voegen heeft. Ideaal dus. Wanneer er vocht op de gietvloer komt, kan een gietvloer wel gladder worden. Dit is hetzelfde als je gladde tegeltjes hebt. Met een gietvloer in de badkamer is het dan ook aan te raden om een paar antislipmatjes neer te leggen. Zo voorkom je ongelukken en houd je de boel veilig. Heb je een gietvloer in een garage of een andere plek waar vloeistoffen kunnen lekken? Zorg dan voor een extra antisliplaag op je gietvloer.

Gietvloer en slijtage

Een gietvloer is een ijzersterke vloer, maar na jaren intensief gebruik kunnen er soms lichte slijtageplekken ontstaan. Dit komt vooral voor in de industrie, in garages en fabriekshallen waar je te maken hebt met extreme belasting. Deze slijtplekken kunnen een gietvloer glad maken. Let daarom goed op. Heb je na jaren intensief gebruik enkele slijtplekken? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Wij helpen om de werkomgeving van jou en je collega’s weer veilig te maken!

Antislip vloercoating

Heb je een hekel aan antislipmatjes, maar wil je je toch veilig in de badkamer kunnen bewegen? Heb je speciale woonbehoeftes die vragen om extra veiligheid? Dan kun je kiezen om een extra antisliplaag aan te laten brengen over je gietvloer. Ook voor je fabriekshal, magazijn of garage hebben wij speciale antislip vloercoating. Hiervoor kun je kiezen uit verschillende gradaties. Als je te maken hebt met specifieke veiligheidsvoorschriften, dan adviseren wij je hier graag in. Door de jaren heen hebben wij hier veel ervaring mee opgedaan en zo kunnen we goed met je meedenken. De mogelijkheden zijn groot en we helpen je graag om een veilige werkomgeving te realiseren.

Meer informatie?

Heb je nog vragen over de gladheid van een gietvloer? Je kunt contact met ons opnemen door een vrijblijvende offerte aan te vragen.